Μετάφραση της σελίδας

Greek English French German Italian Portuguese Russian Spanish

welcome-2

Πρόσφατα άρθρα

Νέα & Ανακοινώσεις

Εκπαιδευτικό υλικό

wrario2

chfiakoapolitirio

Ηλεκτρονική πλατφόρμα e-Parents

eParents

eeggrafes

 

odhgieseggrafhsmathitonpsd

eggrafhpds

anokth

 

htaji

  

asyxroni3

epal

biblia

sxolikaegxeridia

 

 

 

 

 

 

                                         

Εκπαιδευτική Τηλεόραση

webtv-120x77

Υλικό για μαθητές με αναπηρία..

prosvasimo

left3new-nea-126x130

 

 

 

 

 

 

Γραμμή στήριξης παιδιών

και εφήβων 116 111

 

synigorospaidi

grammessos

antibull-blog

pneymatikhidioktisia

Παράσταση «Η Ελένη» του Ευριπίδη στο θέατρο Γιτάνων

 

collageeleni2024

Διασχολική δράση ενταγμένη στο Πρόγραμμα του Διαζώματος «Υιοθεσία αρχαίου θεάτρου» από τρία σχολεία: 2ο Λύκειο Ιωαννίνων, 1ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων, 1ο Γυμνάσιο Ανατολής.

Μία ακόμη ξεχωριστή εμπειρία για τη μικτή θεατρική ομάδα 3 σχολείων αποτέλεσε η παράσταση που έδωσε την Παρασκευή, 26 Απριλίου, στο αρχαίο θέατρο Γιτάνων. Την ίδια παράσταση ανέβασε στο Ωδείον της Πρέβεζας και στο Φεστιβάλ ερασιτεχνικών ομάδων του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων.

Η θεατρική ομάδα απέσπασε το θερμό χειροκρότημα των γονέων που παραβρέθηκαν στον χώρο του θεάτρου, αλλά και τα ιδιαίτερα επαινετικά λόγια της αρχαιολόγου κ. Λάζου, που υπογράμμισε χαρακτηριστικά ότι η παράσταση «ήταν η καλύτερη από 34 δράσεις σχολείων τη φετινή χρονιά στο θέατρο των Γιτάνων».

Ιδιαίτερες ευχαριστίες αναλογούν στη Διευθύντρια του 2ου Λυκείου Ιωαννίνων, κα Βασιλική Τσάγκα, που σε συνεργασία με τις Διευθύντριες του 1ου Γυμνασίου Ιωαννίνων, κα Δήμητρα Κατσούλη, και του 1ου Γυμνασίου Ανατολής, κα Ολυμπία Μπακάλη, αντιμετώπισε όλες τις δυσκολίες που προκύπτουν από μία διασχολική δράση.

Η θεατρική παράσταση πλαισιώθηκε από εκδρομή στην Πρέβεζα που συνόδευαν οι  κ.κ. Καραγιάννης, Ντάφλου και Ζαγορισίου.Υπεύθυνοι καθηγητές:  Χρυσούλα Γεωργοπούλου, Παναγιώτης Βούλγαρης.

theatrikogitana 9