Μετάφραση της σελίδας

Greek English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Πρόσφατα άρθρα

griph

wrario2

epal

welcome-2

odhgieseggrafhsmathitonpsd

eggrafhpds

anokth

 

htaji

  

asyxroni3

Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής

eeggrafes

 

Σχολική Ασφάλεια και Υγιεινή!!!

sxolikiygeiini2019

 

 

 

    eyzhn

 

 

     

 

Νέα & Ανακοινώσεις

Εκπαιδευτικό υλικό

biblia

sxolikaegxeridia

 

 

 

 

 

 

                                         

Εκπαιδευτική Τηλεόραση

webtv-120x77

Υλικό για μαθητές με αναπηρία..

prosvasimo

left3new-nea-126x130

 

 

 

 

 

 

Γραμμή στήριξης παιδιών

και εφήβων 116 111

synigorospaidi

grammessos

antibull-blog

safer internet

pneymatikhidioktisia

asfalesdiadiktio

cyber

 

cyberkid

Συμμετοχή του 1ου Γυμνασίου Ιωαννίνων σε ενημερωτική ημερίδα για τα Άτομα με Αναπηρία

fotopneumatiko

Δύο τμήματα της Γ΄ Γυμνασίου, το Γ1 και το Γ4, συνοδευόμενα από τις καθηγήτριες Γεωργοπούλου Χρυσούλα, Κίτσιου Κωνσταντίνα και Ολυμπία Παντελή, την Τρίτη 22-11-2022, συμμετείχαν στην Ημερίδα ευαισθητοποίησης για τα Άτομα με Αναπηρία, που πραγματοποιήθηκε από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Ηπείρου και Βορείων Ιονίων Νήσων
Την εκδήλωση παρακολούθησαν περίπου 600 μαθητές γυμνασίων και λυκείων της πόλης των Ιωαννίνων, που είχαν τη δυνατότητα να αλληλεπιδρούν με τους εισηγητές,
μέσα από απαντήσεις και εκφράζοντας την άποψή τους.
Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Δούβαλης και η Πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Ηπείρου και Βορείων Ιονίων Νήσων, Μαρία Σκανδάλη.
Εισηγήσεις πραγματοποιήθηκαν από τους:
Σπύρο Σούλη, Καθηγητή και Πρόεδρο του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης, Διευθυντή Εργαστηρίου Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με θέμα: «Το σχολείο μας... Μια παρέα για... Όλους»
Λούλα Βέρμπη, MSDc Παιδίατρο – Αναπτυξιολόγο, Αντιπρόεδρο Σωματείου ΑμεΑ «Κυψέλη» Ιωαννίνων, Μέλος Γενικού Συμβουλίου ΠΟΣΓΚΑμεΑ, με θέμα: «Διαφορετικότητα: Αφουγκραζόμαστε τους Εφήβους και Εκπαιδευόμαστε μαζί στην αποδοχή όλων των ικανοτήτων, χρωμάτων, καταγωγής και εμφάνισης»
Ανθή Λιάγκου, Παραολυμπιονίκη, με θέμα: «Άτομα με Αναπηρία και Αθλητισμός»
Ιωάννη Στεργιούλη, Φυσικοθεραπευτή του ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Ιωαννίνων, με θέμα: «Η αναπηρία και το στίγμα της διαφορετικότητας στο σχολείο»
Αστυνόμο Α΄ Γρηγόριο Καρρά, Διοικητή Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων, με θέμα: «Το δικαίωμα της προσβασιμότητας των ΑμεΑ και ο ρόλος της Ελληνικής Αστυνομίας στην άσκησή του».
Μετά το τέλος της εκδήλωσης, δόθηκε ως αναμνηστικό στους μαθητές από μία χριστουγεννιάτικη κάρτα ευαισθητοποίησης, με το μήνυμα του αμερικανού ιατρού John Andrew Holmes: «Μια καλή άσκηση για την καρδιά είναι να σκύψεις και να βοηθήσεις κάποιον να σηκωθεί».
Για να δείτε φωτογραφίες πατήστε εδώ.