Μετάφραση της σελίδας

Greek English French German Italian Portuguese Russian Spanish

welcome-2

Πρόσφατα άρθρα

Νέα & Ανακοινώσεις

Εκπαιδευτικό υλικό

wrario2

chfiakoapolitirio

eeggrafes

 

odhgieseggrafhsmathitonpsd

eggrafhpds

anokth

 

htaji

  

asyxroni3

epal

biblia

sxolikaegxeridia

 

 

 

 

 

 

                                         

Εκπαιδευτική Τηλεόραση

webtv-120x77

Υλικό για μαθητές με αναπηρία..

prosvasimo

left3new-nea-126x130

 

 

 

 

 

 

Γραμμή στήριξης παιδιών

και εφήβων 116 111

 

synigorospaidi

grammessos

antibull-blog

pneymatikhidioktisia

Καλό ταξίδι, αγαπημένε μας διευθυντή!

louloudi5

Αποχαιρετούμε το διευθυντή μας, Γιώργο Πλεύρη, έναν ιδιαίτερα αγαπητό και δραστήριο άνθρωπο που η απώλειά του κάνει φτωχότερο το σχολείο μας. Ευγενικός, εξαίρετος εκπαιδευτικός,  ευσυνείδητος, πρωτοπόρος, καινοτόμος, αποτελεσματικός.

Ολόκληρη η εκπαιδευτική κοινότητα του 1ου Γυμνασίου  θα τον θυμάται με αγάπη και σεβασμό.

poihmaplevris

sxoleio louloudi

 

Μια από τις τελευταίες αναρτήσεις του Γ. Πλεύρη στο Facebook με αφορμή το θάνατο του δημάρχου Μωυσή Ελισάφ, που ωστόσο ίσως μας προετοίμαζε για το δικό του ταξίδι.

  

 

 

  

  

 

Κείμενα μαθητών για την απώλεια του διευθυντή μας.

 

  

  

  

  

 

Ακολουθεί ο επικήδειος που γράφτηκε και εκφωνήθηκε από τη συνάδελφο Μπίσα Ευγενία.

 

 

Ο Γεώργιος Τζαχρήστας αφιερώνει στον αείμνηστο Γεώργιο Πλεύρη, το μετάλλιο στη Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα  

tzaxristas plevris

 

Ο Γεώργιος Τζαχρήστας αφιερώνει την πρόσφατη διεθνή επιτυχία του στον σημαντικό και αξιολάτρευτο εκλιπόντα Διευθυντή του 1ου Γυμνασίου Ιωαννίνων, αείμνηστο Γεώργιο Πλεύρη. Ο τελευταίος είχε υποδεχθεί κατά το σχολικό έτος 2018-2019 με ανοιχτή και ζεστή αγκαλιά μετεγγραφής στο 1ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων τον ήδη τότε βραβευμένο με Αργυρό Μετάλλιο στην 36η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα μαθητή, πιστεύοντας σε αυτόν και παραστέκοντας αγέρωχα στην κατάκτηση και του Πρώτου Χρυσού Μεταλλίου στην 37η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα και του Αργυρού Μεταλλίου στην 24η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων (24th Junior Balkan Mathematical Olympiad JBMO 2020). Ακολούθησε για τον μαθητή λαμπρή μαθηματική πορεία εθνικά και διεθνώς και πλησιάζει για αυτόν και η τελευταία σπουδαία μαθητική μαθηματική διοργάνωση, η 64η Διεθνής Μαθηματική Ολυμπιάδα (64th International Mathematical Olympiad IMO 2023) στην Chiba της Ιαπωνίας τον προσεχή Ιούλιο.

Αιωνία η μνήμη σου, Δάσκαλε!

Διαβάστε όλοκληρο το άρθρο στο epirusgate.gr

  

 Ανάρτηση του κ. Γιώργου Παππά (γονέα μαθητών του σχολείου μας)

 

Ήταν ο γυμνασιάρχης των παιδιών μας, o Γιώργος Πλεύρης, και νιώθαμε τυχεροί και ασφαλείς. Και περήφανοι που ένας τέτοιος άνθρωπος ήταν στην πόλη μας, δημιουργούσε για εμάς και τα παιδιά μας.
Ήταν ο γυμνασιάρχης που καθημερινά πολεμούσε για ένα ΣΧΟΛΕΙΟ, μια πλήρη παιδεία: που να απλώνει και να ενθαρρύνει δραστηριότητες, που να εμπεριέχει νέες τεχνολογίες (αγωνιζόμενος ο ίδιος για τον εξοπλισμό, πώς αλλιώς...), που να ανοίγει ορίζοντες, που να προάγει την καλαισθησία και τον σεβασμό σε ό,τι κληρονομήσαμε. Σε έναν διαρκή αγώνα για να είναι το ιστορικό κτίριο του γυμνασίου αντίστοιχο του έργου που ήθελε να επιτελείται εκεί. Σε σκαλωσιές να μαστορεύει και να ομορφαίνει, σε ατέλειωτες προσπάθειες να ενεργοποιεί τους γονείς (με την δημόσια διαβούλευση για τον κανονισμό του σχολείου και την διάθεσή του να συζητά με όλους, για τα πάντα)- να τους κάνει κι αυτούς μαθητές/ δέκτες παιδείας καλύτερα. Σε αδιαπραγμάτευτη εφαρμογή της λογικής, ορισμένες φορές αβοήθητος από τη πολιτεία απέναντι στον παραλογισμό της εποχής μας. Στην φύση πάντα ένιωθε καλύτερα και την φωτογράφιζε ανήκοντας, νοώντας την.
Αυτό που γράφει η Titika, με την μεγάλη θλίψη που έχουμε τόσοι αυτό το πρωί: "Στη μνήμη του σπουδαίου Γιώργου Πλεύρη, του διευθυντή του 1ου Γυμνασίου Ιωαννίνων, χρωστάμε να φτιάξουμε ένα καλύτερο, δημόσιο σχολείο. Αυτό που δεν τα περιμένει όλα από τους άλλους, αυτό που συμπεριλαμβάνει, αυτό που νουθετεί, αλλά δεν κηρύττει, αυτό που είναι ανοιχτό στις προκλήσεις των νέων καιρών και δεν φοβάται να αλλάξει. Πολύ φτωχότεροι και πολύ μόνοι χωρίς εκείνον..."
  
 
pappas

 

  "Μείνετε αχόρταγοι, μείνετε τρελαμένοι!" Άρθρο της κ. Τιτίκας Τζάλλα (μητέρας πρώην μαθήτριας του σχολείου μας).

Την πρώτη φορά που άκουσα για κείνον ήταν στην παιδική χαρά της Πουτέτση, όταν η κόρη μου ετοιμαζόταν να πάει Α’ Δημοτικού. Είχα βρει μια παιδική φίλη και μαμά παιδιού που πήγαινε Γυμνάσιο και πιάσαμε κουβέντα για τα δημόσια σχολεία στα Γιάννενα. Υπόδειγμα διευθυντή τον περιέγραφε, άνθρωπο με μεγάλη αγωνία να φτιάξει το σχολείο καλύτερο, να αναδείξει τη χαμένη του αίγλη, να το φέρει πάλι στην κορυφή, εκεί που ιστορικά είναι η θέση του.

Το 1ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων είχε έναν σπουδαίο δάσκαλο στη διοίκησή του, οραματιστή, ανήσυχο, εκσυγχρονιστή, δραστήριο και επίμονο. Τον Γιώργο Πλεύρη. Τα επόμενα χρόνια τον έβλεπα σε φωτογραφίες που δημοσιεύονταν σε τοπικά ΜΜΕ, σκαρφαλωμένο πάνω σε σκαλωσιές να καθαρίζει την πρόσοψη του ιστορικού κτηρίου, άκουγα ιστορίες από μαθητές και μαθήτριές του πώς έφτανε να καθαρίζει μόνος του μετά το μάθημα τα θρανία των σχολικών τάξεων και από γονείς που είχαν το κεφάλι τους ήσυχο επειδή εμπιστεύονταν τα παιδιά τους στα χέρια του.

Ασφαλώς και η κόρη μου βρέθηκε μερικά χρόνια μετά σ’ αυτό το σχολείο, παρόλο που είχε περάσει στις εξετάσεις για το Πειραματικό τότε Γυμνάσιο της πόλης. Θυμάμαι να βγαίνουμε από την αίθουσα τελετών ενθουσιασμένοι οι γονείς των παιδιών της Α’ Γυμνασίου, μετά την ολοκλήρωση της πρώτης ενημέρωσης από τον Γιώργο Πλεύρη για τον τρόπο λειτουργίας του 1ου Γυμνασίου, τους κανονισμούς του και τις προτεραιότητές του. Ένας γονιός είχε πει τότε ότι πρώτη φορά άκουγε εκπαιδευτικό να υπογραμμίζει και να επιμένει σε όσα χρόνια ζητούσαμε να προσφέρει το δημόσιο σχολείο στα παιδιά μας, χωρίς αστερίσκους, γκρίνια και ματαιότητα. Τα επόμενα τρία χρόνια διαπιστώσαμε ότι όσα μας έλεγε, τα εννοούσε και τα πάλευε όσο λίγοι, κόντρα σε όλες τις αντιξοότητες και τις δυσκολίες.

Στο προφίλ του Γιώργου Πλεύρη στο facebook, πάνω πάνω «καρφιτσωμένη», όπως λέμε στη γλώσσα των σόσιαλ μίντια, είναι η ομιλία του Paul Jobs στους απόφοιτους του Στάνφορντ. Ξεχωρίζει ο ίδιος τη φράση «Μείνετε αχόρταγοι, μείνετε τρελαμένοι!». Κι είναι σαν να αποχαιρετά όλους τους μαθητές κι όλες τις μαθήτριές του με αυτή την προτροπή ως άλλη μία παρακαταθήκη από τις τόσες που μας κληροδότησε.

Στη μνήμη του σπουδαίου διευθυντή του 1ου Γυμνασίου Ιωαννίνων, χρωστάμε να φτιάξουμε ένα καλύτερο, δημόσιο σχολείο. Αυτό που δεν τα περιμένει όλα από τους άλλους, αυτό που συμπεριλαμβάνει, αυτό που νουθετεί, αλλά δεν κηρύττει, αυτό που είναι ανοιχτό στις προκλήσεις των νέων καιρών και δεν φοβάται να αλλάξει. Αυτό που θα υπηρετούσε και θα έκανε ακόμη καλύτερο, αν δεν έφευγε τόσο πρόωρα από τη ζωή. Πολύ φτωχότεροι και πολύ μόνοι χωρίς εκείνον…

Διαβάστε όλοκληρο το άρθρο στο agon.gr

 

Λουλούδια στο γραφείο του Διευθυντή από τους μαθητές.

louloudi2 louloudi1
louloudi4 louloudi3