Μετάφραση της σελίδας

Greek English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Πρόσφατα άρθρα

griph

wrario2

epal

welcome-2

odhgieseggrafhsmathitonpsd

eggrafhpds

anokth

 

htaji

  

asyxroni3

Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής

eeggrafes

 

Σχολική Ασφάλεια και Υγιεινή!!!

sxolikiygeiini2019

 

 

 

    eyzhn

 

 

     

 

Νέα & Ανακοινώσεις

Εκπαιδευτικό υλικό

biblia

sxolikaegxeridia

 

 

 

 

 

 

                                         

Εκπαιδευτική Τηλεόραση

webtv-120x77

Υλικό για μαθητές με αναπηρία..

prosvasimo

left3new-nea-126x130

 

 

 

 

 

 

Γραμμή στήριξης παιδιών

και εφήβων 116 111

synigorospaidi

grammessos

antibull-blog

safer internet

pneymatikhidioktisia

asfalesdiadiktio

cyber

 

cyberkid

Δράση από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» -2022

xamogelo

Την Τετάρτη 6 και την Πέμπτη 7 Μαρτίου 2022, στο 1ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων πραγματοποιήθηκε η δράση από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» που αφορούσε τους τρόπους προστασίας των παιδιών από την κακοποίηση.
Εισηγήτρια η κυρία Ιωάννα Γκίκα Ψυχολόγος (MSc) από το Χαμόγελο του Παιδιού, η οποία αφιέρωσε οκτώ διδακτικές ώρες για την ενημέρωση – συζήτηση με όλους τους μαθητές και μαθήτριες του σχολείου.
Σύμφωνα με το Διεθνές Κέντρο Για τα Εξαφανισμένα και Υπό Εκμετάλλευση Παιδιά (ICMEC, 2013) 1 στα 7 κορίτσια και 1 στα 25 αγόρια θα κακοποιηθούν ή παρενοχληθούν σεξουαλικά μέχρι την ηλικία των 18 ετών. Πώς λοιπόν η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση προλαμβάνει την κακοποίηση; Στόχος της συγκεκριμένης παρέμβασης αποτέλεσε το να ενημερωθούν τα παιδιά σχετικά με τρόπους προστασίας του εαυτού τους απέναντι σε σχετικούς κινδύνους. Η κάθε διαδραστική παρέμβαση περιλάμβανε την προβολή του βίντεο ‘’ΠΟΤΕ ΔΕ ΦΤΑΙΣ’’ το οποίο δημιουργήθηκε από το Ευρωπαϊκό Μαθητικό Εθελοντικό Δίκτυο ‘’You Smile’’ του Χαμόγελου του Παιδιού, ενώ είχε σαν στόχο την συζήτηση με τα παιδιά σχετικά με τρόπους προστασίας και φροντίδας τους. Τέλος, στα παιδιά διανεμήθηκε φυλλάδιο το οποίο αφορά στην Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056 καθώς και στα ασφαλή όρια του σώματος.
Η κυρία Γκίκα ήταν εξαιρετική τόσο στην παρουσίαση όσο και στην επικοινωνία με τα παιδιά, τα οποία εξέφρασαν με κάθε τρόπο την θέλησή τους να επαναληφθεί και να διευρυνθεί η συγκεκριμένη δράση.
 

Για να δείτε φωτογραφίες πατήστε εδώ