Μετάφραση της σελίδας

Greek English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Πρόσφατα άρθρα

griph

wrario2

epal

welcome-2

odhgieseggrafhsmathitonpsd

eggrafhpds

anokth

 

htaji

  

asyxroni3

Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής

eeggrafes

 

Σχολική Ασφάλεια και Υγιεινή!!!

sxolikiygeiini2019

 

 

 

    eyzhn

 

 

     

 

Νέα & Ανακοινώσεις

Εκπαιδευτικό υλικό

biblia

sxolikaegxeridia

 

 

 

 

 

 

                                         

Εκπαιδευτική Τηλεόραση

webtv-120x77

Υλικό για μαθητές με αναπηρία..

prosvasimo

left3new-nea-126x130

 

 

 

 

 

 

Γραμμή στήριξης παιδιών

και εφήβων 116 111

synigorospaidi

grammessos

antibull-blog

safer internet

pneymatikhidioktisia

asfalesdiadiktio

cyber

 

cyberkid

Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος - 2022

ebraioi2022

Το 1ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος στις 27 Ιανουαρίου, μια ημέρα με βαρύ ιστορικό φορτίο που μας καλεί να θυμηθούμε και να ξανασκεφτούμε τη θηριωδία του Ολοκαυτώματος που στιγμάτισε τον ανθρώπινο πολιτισμό.
Με αφορμή αυτή την ημέρα , οι μαθητές όλων των τάξεων του 1ου Γυμνασίου Ιωαννίνων είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν στο Καμπέρειο Θέατρο την ταινία «Το αγόρι με τη ριγέ πιτζάμα» του Τζον Μπόιν, σε σκηνοθεσία του Mark Herman.
Η Β τάξη παρακολούθησε την ταινία την Παρασκευή 28η Ιανουαρίου, η Γ τάξη τη Δευτέρα 31η Ιανουαρίου και η Α τάξη την Τετάρτη 2α Φεβρουαρίου.
Η πρωτοβουλία ανήκει στην αντιδήμαρχο και Πρόεδρο του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Ιωαννίνων Χριστίνα Κωτσαντή, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου, τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Γιάννη Αϊβατίδη και τον Διευθυντή του 1ου Γυμνασίου Ιωαννίνων.
Τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα, οι μαθητές σε ομάδες ανά τμήμα παρακολούθησαν την γνωστή ταινία που μας μεταφέρει στην περίοδο του Β΄ παγκοσμίου πολέμου, όταν ο Χίτλερ και ο γερμανικός στρατός προσπαθούσαν να φτιάξουν το έθνος της «Αρίας φυλής», ποδοπατώντας άλλους λαούς.
Η ιστορία διαδραματίζεται κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου πολέμου στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς. Πρωταγωνιστής είναι ο Μπρούνο, ο οκτάχρονος γιος του Διοικητή του στρατοπέδου.
Μέσα από τα αθώα μάτια του Μπρούνο παρακολουθούμε τη ζωή στο στρατόπεδο και την εξέλιξη μιας απαγορευμένης φιλίας που ανθεί ανάμεσα σε αυτόν και τον Σμούελ, ένα αιχμάλωτο Εβραιόπουλο.
Τους δύο φίλους χωρίζει ένα συρματόπλεγμα το οποίο βάζει τα όρια στους 2 κόσμους. Μια ιστορία για το Ολοκαύτωμα και τις σχέσεις των ανθρώπων μέσα στον παραλογισμό του πολέμου, βασισμένη στο βιβλίο του Τζον Μπόιν.
Στόχος της πρωτοβουλίας ήταν η ευαισθητοποίηση των μαθητών ώστε να κατανοήσουν ότι μοναδική επιλογή μας είναι η ειρήνη και όχι ο πόλεμος, η αγάπη και όχι το μίσος, η αδελφοσύνη και όχι η ξενοφοβία, η αλληλεγγύη και όχι η μισαλλοδοξία και οι διακρίσεις.
 
Για να δείτε φωτογραφίες πατήστε εδώ